El BLOC – Compromís ha celebrat hui diumenge l’Aplec del Puig (Darrer Diumenge d’Octubre) d’una manera atípica per l’emergència sanitària que viu la nostra terra. En esta ocasió, el partit valencianista ha optat per organitzar un acte de format reduït a la ciutat de València. 

El BLOC – Compromís ha entregat els seus BLOC d’Honor que enguany l’organització valencianista d’esquerres ha decidit entregar a Enric Tàrrega, que va faltar este mateix any, per la seua tasca incansable per la recuperació dels valors del valencianisme polític i el seu compromís polític i nacional. Enric Tàrrega, a més, fou un dels recuperadors de la Marxa al Puig. 

El segon BLOC d’Honor ha sigut per a l’Associació MIR, per la seua dedicació durant la pandèmia i l’emergència sanitària en què encara vivim, així com per la seua lluita pels drets laborals que van iniciar mesos enrere. Per acabar, l’últim BLOC d’Honor ha sigut per a Jose Vicente Fernández, alcalde de la Daya Vieja (Vega Baja) per la seua lluita i valentia davant el desastre de la DANA que va colpejar de manera especialment destructiva a les comarques del sud del País Valencià. 

En el seu discurs, Àgueda Micó, Secretaria General del BLOC – Compromís ha destacat que “els valencians i valencianes necessitem refermar el nostre autogovern perquè estem fent front a la crisi d’una manera eficient i en esta gestió el paper del valencianisme d’esquerres és clau. Cal reclamar que l’eixida d’esta crisi siga social i no deixe ningú enrere: això es farà posant en valor els nostres servicis públics i amb una vertadera transició ecològica de l’economia”. A més Micó ha afegit que “perquè estos servicis siguen millors calen diners per a pagar-los i per això seguirem reclamant eixos diners a l’Estat i que són essencials per a totes i tots”. 

Per la seua banda, Joan Baldoví, diputat de Compromís a les Corts Valencianes, ha volgut explicar que “fer valencianisme hui en dia es estar allà on la gent necessita: els MIR són un col·lectiu que ha hagut de donar de si en un moment molt complicat; el alcalde de Daya Vieja és un alcalde que va lluitar contra la DANA ell mateix per solucionar els problemes dels seus veïns; i Enric Tàrrega, que enguany trobarem a faltar com a persona que sempre havia estat en eixa marxa i que, de fet, l’havia recuperada”.

Per la seua banda, Cesc Roig, secretari general de Joves PV – Compromís ha posat l’accent en la joventut i que “les persones joves han d’estar al centre de les polítiques i les negociacions per tal d’acabar amb la llosa que la gent jove té a sobre i que fa impossible desenvolupar projectes de vida”. A més, ha volgut reivindicar la lluita antifeixista “l’única bandera que volem és la de la igualtat; no volem feixistes escoltats per la policia mentre els demòcrates són empresonats”.