La diputada de Compromís, Nathalie Torres, ha presentat en Les Corts una Proposició No de Llei de tramitació especial d’urgència amb què la coalició reclama al govern central que impulse les modificacions normatives necessàries per tal d’eliminar les taxes de reposició que limiten l’abast de les ofertes d’ocupació pública i llasten i precaritzen la funció pública.

Segons explica Torres “el govern de Mariano Rajoy va iniciar una política de retallades que encara no s’han revertit a dia de hui. Una de les mesures més greus va ser i és la restricció de les ofertes públiques de treball, a través de la coneguda com a taxa de reposició”.

“La conseqüència d’estes polítiques del PP que encara arrastrem hui ha sigut una reducció dràstica dels recursos humans en l’administració pública ja que les persones que s’incorporen ni tan sols igualen les que es jubilen. Enguany per exemple a la Generalitat tindrem 1.000 incorporacions per les 2.000 jubilacions que es produiran”, assenyala la parlamentària.

Lògicament, s’assegura des de Compromís, amb menys persones treballant des de l’administració, la qualitat del servei difícilment pot millorar i en un moment d’emergència com este és necessari més que mai comptar amb uns serveis públics de qualitat per a tramitaren temps i forma la Renda Valenciana d’Inclusió o els Expedients de Regulació Temporal en l’àmbit laboral, per exemple.

És moment de posar fi a les polítiques d’austeritat que no fan si no perjudicar la qualitat de l’administració pública i dels serveis públics, en detriment, per tant, de la ciutadania. És moment de revocar una mesura que posa en perill el present i el futur de la funció pública, la seua professionalització i estabilització, i també l’atracció de talent i el tan necessari relleu generacional.

“Per tot açò des de Compromís reclamem al govern d’Espanya que elimine de manera urgent les restriccions en les ofertes d’ocupació pública i la posada en marxa d’un pla de xoc per a la recuperació del personal perdut els darrers anys”, ha conclòs Torres.