El Consell Nacional del BLOC – Compromís que s’ha reunit este matí al Complex Esportiu i Cultural de la Petxina de València ha decidit celebrar el seu VIIIé Congres Nacional a l’hivern de 2020/2021 si ho permet la situació socio-sanitària al País Valencià. La formació d’esquerres i valencianista va haver d’ajornar el Congrés Nacional que s’havia de celebrar el 27 i 28 de juny després de les mesures de confinament després de la crisi de la covid-19. 

La coordinadora nacional del BLOC i coportaveu de Compromís, Àgueda Micó, ha declarat davant la militància que “la gent de Compromís garantirem una eixida botànica a la crisi, des d’una vessant d’esquerres, feminista i ecologista. Les retallades que proposa la dreta no són compatibles amb nosaltres. No podem permetre que el PSOE torne a caure en les errades de 2008. Les persones van primer”. 

Per la seua banda, el diputat al Congrés Joan Baldoví ha declarat que “esta setmana ha sigut una gran setmana per als valencians i valencianes ja que hem aconseguit dos acord; primer el compromís del govern d’Espanya d’incloure a les conclusions de la mesa de reconstrucció la proposta de reforma del sistema de finançament i, en segon lloc, l’aprovació de l’esmena transaccional que permet als ajuntaments gastar els superàvits per a impulsar polítiques per lluitar contra la covid-19, aprovada amb l’únic vot en contra del PSOE. Tornem a demostrar que Compromís som la garantia dels interessos del poble valencià a Madrid».

Per altra banda, el Consell Nacional del BLOC, el màxim òrgan entre congressos, ha donat suport al grup municipal de Compromís Massalfassar després de la moció de censura de les forces polítiques de dretes d’esta localitat de l’Horta Nord. De la mateixa manera, el BLOC s’ha posicionat a favor d’una política lingüística integradora i que respecte els drets de les persones valencianoparlants; este posicionament naix després de les repetides sentències del Suprem contra els nostres drets lingüístics. 

Finalment, la militància ha denunciat que el PSOE ha votat en contra de la comissió d’investigació de CASTOR, proposada per Joan Baldoví, poc després d’utilitzar les portes giratòries perquè José Montilla i Pepe Blanco entren a Enagás.