La diputada de Compromís, Nathalie Torres ha assenyalat hui que “la sentència del Tribunal Suprem contra el decret d’usos institucionals i administratius del Consell  és un atac frontal a l’autogovern de les valencianes i dels valencians”.

Segons la parlamentària de Compromís “des del punt de vista institucional la sentència passa per damunt de competències nostres com determinar el règim d’oficialitat de les llengües d’acord, precisament, a l’article 3 de la Constitució Espanyola que se cita diverses vegades en el text de la sentència. I des del punt de vista polític la sentència constitueix un atropellament en tota regla dels drets dels valencianoparlants”.

“Tant en un cas com en l’altre –ha afegit Torres– la sentència contradiu la pròpia jurisprudència del Tribunal Suprem i la del Tribunal Constitucional sobre la identitat del valencià i obvia, de totes totes, el dictamen de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua al respecte”.

“Este atac al nostre autogovern ha de comportar la presentació d’un recurs d’empar davant el Tribunal Constitucional per part del Consell”, ha conclòs la diputada de Compromís.