La Comissió Organitzadora del Congrés (COC) del BLOC es va reunir ahir, dijous de vesprada, per tal de tractar l’estat del procés congressual. El partit valencianista tenia prevista la celebració del seu VIIIé Congrés Nacional el cap de setmana del 27 al 28 de juny de 2020, però va haver d’ajornar-lo sense data per la vinguda de les mesures de confinament decretades per l’emergència sanitària de la covid-19. A la reunió s’ha acordat valorar la situació sanitària en una reunió al setembre per tal de vore si és possible la represa del procés congressual.

La presidenta de la COC, Elena López Blat, ha declarat que “donat el caràcter assembleari del BLOC, el procés congressual té moltes fases que van de les assemblees locals a les comarcals i que s’enllestix el dia del Congrés, un procés de debat i de construcció col·lectiva que enriquix la nostra organització tant des de la vessant política com estatutària. El Congrés que tenim al davant, per tant, haurà de garantir esta participació prèvia però també la participació al VIIIé Congrés Nacional on les dones i els hòmens del BLOC construïxen el full de ruta de l’organització valencianista per als pròxims quatre anys i on s’efectua la tria de l’executiva que el durà a la pràctica”

A més, en la mateixa línia, López Blat ha afegit que “donades les circumstàncies i la variabilitat dels esdeveniments, des de la COC hem decidit ser prudents i esperar al mes de setembre per tal de reunir-nos i prendre les mesures que la situació sanitària permeten. Per als membres que integrem la COC la seguretat sanitària de tota la nostra militància, i de tot el País Valencià, és una prioritat”.

El BLOC en una carta enviada a la militància ha volgut aprofitar per a lamentar les vides perdudes per la covid-19, així com mostrar l’agraïment cap a totes les persones que han estat, i continuen estant, enfront d’esta pandèmia fent possible el funcionament dels servicis públics i els fonamentals.