El Consell Nacional del BLOC ha aprovat avui el reglament precongressual del VIIIé Congrés de la formació valencianista, que se celebrarà a finals de juny de 2020. En la reunió també s’han aprovat les persones que formaran part de les ponències política i d’estatuts i les que composaran la Comissió Organitzadora del Congrés, així com la proposta de l’Executiva Nacional que convida a participar al procés congressual a les persones adherides a Compromís.

Tal i com ha explicat la secretària general del BLOC i coportaveu de Compromís, Àgueda Micó, “volem que el Congrés servisca per tindre la millor eina política per a la construcció popular del País Valencià des de la justícia social, el feminisme, l’ecologisme i la cohesió territorial. Això passa per enfortir ideològicament el valencianisme d’esquerres que representem, presentant un projecte polític sòlid al servei del País Valencià, i també passa per enfortir orgànicament el partit des de la cohesió i la diversitat, fugint de personalismes”. Per a Micó, l’altre objectiu principal és “enfortir Compromís de la mà dels nostres companys de coalició.

Un BLOC més fort comporta un Compromís més fort. Volem que cada vegada més valencianes i valencians confien en nosaltres per a atendre els seus problemes i fer política transformadora des de les institucions”. El Consell Nacional ha aprovat per un 73% dels vots favorables la proposta de l’Executiva Nacional de convidar a participar a tot el procés del congrés a les persones adherides a Compromís que manifesten la seua voluntat de fer-ho. «Un dels objectius del Congrés és obrir-nos a la societat valenciana, i creiem que el millor és començar pels que tenim més a prop, gent amb la que compartim projecte comú. Ens encantarà rebre les aportacions al debat organitzatiu i ideològic de les persones adherides a Compromís que vulguen participar», ha afegit Àgueda Micó. A més, el Consell Nacional ha ratificat la proposta de membres de les ponències política i d’estatuts, coordinades per Vicent Marzà (ponència política) i Maria Josep Amigó (estatuts), així com també ha triat les quinze persones que formaran la Comissió Organitzadora del Congrés (COC), l’òrgan encarregat des de hui de portar endavant tot el procés precongressual, fins el dia d’inici del congrés mateix (veure al final de la nota la relació de membres de les ponències i la COC).

Una agenda valenciana per a votar la investidura El diputat al Congrés per Més Compromís, Joan Baldoví, ha explicat l’estat de les negociacions amb el PSOE de cara a la possibilitat de votar favorablement la investidura del candidat Pedro Sánchez. «Estem en plena negociació. Nosaltres tenim bona voluntat però també fermesa en l’exigència d’una agenda valenciana, començant per la urgència d’un nou sistema de finançament que siga just amb els valencians i les valencianes, on cal afegir també un compromís amb les inversions que necessitem i el finançament del 50% de la dependència». Per a Baldoví, «és estrany que estes reivindicacions, que impulsa el govern del Botànic i compartim totes les formacions polítiques valencianes, les haguem de defensar a soles en esta negociació. Crec que seria bo per a tota la societat valenciana que absolutament tots i totes les representants polítiques valencianes a Madrid ho exigírem. Encara que estiguem a soles, nosaltres seguirem al servei del poble valencià».

Ponència política

Coordinació: Vicent Marzà (la Plana Alta, l’Alcalatén)

Joan Baldoví (la Ribera Baixa)

Nathalie Torres (l’Horta Nord)

David González (la Safor – Valldigna)

Magda Mengual (la Marina Alta)

Amadeu Mezquida (València ciutat)

Clara Chorques (la Costera, la Canal de Navarrés

) Imma Carda (la Plana Baixa, l’Alt Millars)

Carlos Villodres (València ciutat)

Sabina Gregorio (l’Alcoià, el Comtat, les Foies).

Ponència d’estatuts

Coordinació: Maria Josep Amigó (l’Horta Nord)

Jesús Monzó (l’Horta Sud)

Marta Sorlí (els Ports, l’Alt Maestrat i el Baix Maestrat)

Esteve Ruiz (el Baix Vinalopó, el Baix Segura)

Anna Perpinyà (València ciutat)

Lluís Miquel Campos (l’Horta Sud),

Lorena Calatayud (la Ribera Alta)

Ximo Perles (la Marina Alta)

Sergi Vidal (la Safor – Valldigna)

Tamara Martínez (València ciutat)

Miquel Torres (la Plana Alta, l’Alcalatén)

Comissió Organitzadora del Congrés (COC)

Presidència: Elena López (Camp de Túria)

Membres: Marta Baeza (l’Alacantí)

Josep Basili Salort (la Marina Alta)

Mari Carmen Díaz (la Plana Alta, l’Alcalatén)

Papi Robles (València ciutat)

Marian Campello (el Baix Vinalopó)

Ivà Bonet (la Safor – Valldigna)

Pedro J. Lledó (València ciutat)

Miguel Ginés (la Plana Alta, l’Alcalatén)

Mari Carmen Ronda (la Marina Alta)

Noelia Alberola (la Safor – Valldigna)

Ricard Chulià (l’Horta Sud)

Vicent Fernàndez Capilla (la Safor – Valldigna)

Vicent Xavier Vila (la Vall d’Albaida)