Els equips de les ponències política i d’estatuts del VIIIé Congrés del BLOC comencen a treballar amb l’obertura com a eix de la seua feina

El procés de preparació de les ponències que es debatran durant el proper VIIIé Congrés del BLOC, que se celebrarà a l’inici de l’estiu, ja ha començat. Esta vesprada s’han constituït a la seu nacional de Compromís la ponència política, coordinada per Vicent Marzà, i la ponència d’estatuts, coordinada per Maria Josep Amigó. Ambdós equips comencen així els seus treballs de redacció, que hauran de lliurar a la militància per al procés de debat i esmenes en un termini aproximat de dos mesos i mig, amb un objectiu compartit: dissenyar la millor eina política al servei de la ciutadania valenciana.
Per a poder-ho fer, les dues ponències han decidit treballar de forma estretament coordinada, perquè l’estructura organitzativa del partit ha de respondre a l’orientació política i estratègica que es decidisca en el VIIIé Congrés, i la línia política tinga encaix en l’organització. De fet, la propera reunió de les ponències es farà de forma conjunta en dues setmanes.

A més, la ponència política ha decidit que l’obertura a la societat valenciana siga un eix de treball per a redactar la pròpia ponència. D’esta forma, hi haurà reunions amb diferents agents socials i entitats civils al llarg dels propers mesos per a recollir informació, propostes i inquietuds, i amb la mateixa intenció s’obrirà una via directa perquè la ciutadania puga aportar les seues idees a la ponència política. “Si volem oferir solucions des de l’esquerra valencianista a la ciutadania valenciana el primer que hem de fer és escoltar a la gent. Només d’esta manera tindrem una ponència política el més útil possible”, ha explicat Vicent Marzà. “Un partit és una eina al servei de la gent per a millorar la seua vida i nosaltres, des del nostre valencianisme d’esquerres, volem ser la millor eina possible”.

En termes similars s’ha expressat Maria Josep Amigó: “la ponència d’estatuts ha de dissenyar un instrument polític que servisca per aplicar la línia política que decidim entre totes i tots, i per això hem de treballar molt coordinades les dues ponències”. Amigó ha afegit que un dels principals reptes immediats és que “l’organització responga a un partit de govern, de la forma més eficient possible i respectant sempre el principi de la política de baix cap a dalt que ens defineix com a moviment polític”.

Arxivat en: Congrés del BLOC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *