Compromís proposa que els joves de 16 anys aprenguen sobre drets laborals en els centres educatius

El grup parlamentari Compromís ha presentat una proposició no de llei en Les Corts amb què insta al Consell a realitzar diferents accions per facilitar l’exercici dels drets laborals de la ciutadania a través de programes educatius, campanyes de sensibilització i ferramentes on-line.

Segons ha explicat el síndic de Compromís, Fran Ferri, “l’ampli reconeixement dels drets laborals a nivell internacional, estatal i valencià xoca amb la realitat que experimenten una gran quantitat de treballadors i treballadores en el seu dia a dia. De fet, els problemes relacionats amb la qualitat del lloc de treball, és una de les principals preocupacions dels ciutadans d’acord amb el baròmetre del CIS”.

“En molts casos, -ha afegit Ferri- la precarietat en les condicions laborals ve provocada per l’incompliment de la legislació laboral i la vulneració dels drets dels treballadors i treballadores recollits en l’Estatut dels Treballadors”.

Davant esta problemàtica des de Compromís es considera que és fonamental l’acció de la Inspecció del Treball així com de les organitzacions sindicals i dels representants dels treballadors i treballadores. Segons explica Ferri “per enfortir la lluita en la defensa d’estos drets també és important que els propis treballadors i treballadores coneguen els seus drets, i la seua aplicació pràctica, per poder reclamar en cas de veure’ls conculcats en el seu lloc de treball”.

En eixe sentit esta iniciativa parlamentària de Compromís proposa: implementar un programa educatiu adreçat als joves a partir dels 16 anys que els forme, des d’una vessant pràctica, per l’exercici dels seus drets laborals, especialment davant situacions de precarietat i/o discriminació, realitzar de manera periòdica, campanyes d’informació i sensibilització sobre els drets laborals dels treballadors i treballadores a través dels mitjans de comunicació i oferir un espai web amb informació i un mecanisme de resolució de dubtes sobre drets laborals i altres temàtiques de l’àmbit del treball.

Segons explica Ferri “volem que quan els joves valencians isquen al mercat laboral, a banda de tindre coneixements sobre la seua professió, també coneguen els seus drets laborals. Volem que sàpiguen detectar quan la seua empresa està vulnerant eixos drets, i com actuar davant eixes situacions d’explotació o precarietat”.

“Davant els conflictes estèrils de la dreta, des de Compromís entenem l’educació com un dret fonamental que ajuda a millorar la vida de les persones”, ha conclòs el portaveu parlamentari de Compromís.

Arxivat en: Corts Valencianes, Cultura i Educació, Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *