La Coorninadora Nacional del BLOC ha presentat el seu informe al Consell Nacional del partit, on ha apel·lat a la necessitat de cohesió de la societat plural i democràtica per seguir amb la defensa dels interessos valencians.

El CN també ha aprovat el Codi Ètic del Bloc Nacionalista Valencià per a seguir en coherència amb els principis dels governs del canvi.

 

El Consell Nacional del Bloc Nacionalista Valencià de novembre, quart i últim de 2017, ha fixat com a estratègia de treball per als comicis de 2019 ser la veu ferma del valencianisme polític al sí de Compromís des de la coordinació i l’operativitat als governs del canvi arreu del País Valencià. Així, amb el suport de l’auditori, la coordinadora nacional, ha afirmat  al seu informe que des del BLOC “defensem més units que mai i enfortits al sí de Compromís el Finançament Just que mereixem els valencians i valencianes”. Àgueda Micó fent una crida a la participació en la manifestació de la vesprada ha demanat “una actuació cohesionada de tota la societat que ens considerem plural i oberta per recuperar la democràcia”.

Així, ha insistit què “l’única Batalla de València que estem lliurant és la del Finançament Just. Tot l’espectre polític, sindical, empresarial i social valencià està cohesionat en eixa lluita pel finançament just” i que “malgrat aquest maltractament”, ha afegit Micó, “hem passat en estos dos anys de legislatura de ser el país dels corruptes, dels grans esdeveniments fallits, del balafiament públic, al país de la dignitat, un país d’acollida, que vol exportar la seua forma de governar a tot l’estat, un país que inverteix en polítiques socials i recupera l’economia productiva pròpia”.

La coordinadora nacional del BLOC, davant l’auditori del màxim òrgan de decisió del partit entre congressos, ha esmentat la involució democràtica que pretenen aquells qui no tenen les persones en el centre de la política, “el PP vol utilitzar l’aplicació del 155 per a subjugar a tot l’estat. L’amenaça, eixa és la seua nova forma de governar. Pensar diferent a ells i als mal anomenats ‘constitucionalistes’ és motiu de presó. Primer han sigut els independentistes, precedits pels titellaires, rapers i tuiters; després vindran els territoris que no complim la regla de despesa? Els que demanem un finançament just? Els que volem més autogovern? Els republicans? Els que volem més control ciutadà dels polítics i més participació ciutadana? Qualsevol ciutadà/na d’esquerres que treballa per transformar la societat?”. A més la cap visible del BLOC ha advertit que volen situar el treball de Compromís i de defensa del valencianisme “en la radicalitat més extrema als ulls de bona part de la societat, perquè l’amenaça els serveix per cohesionar al seu electorat, amb l’ajuda dels mitjans de comunicació afins i del nacionalisme dominant i imperant que es basa en el control absolt de la llei i del poder judicial i policial”.

El Consell Nacional del BLOC també ha aprovat el Codi Ètic del partit amb l’afany de regular i millorar les relacions dels càrrecs institucionals, orgànics i de la militància sota els eixos ètica pública, radicalitat democràtica, valencianisme, igualtat, justícia social i ecologia i territori. Eina aprovada per unanimitat elaborada per la Comissió redactora formada per Joan Colomer, Jordi Pla, Dolors Gimeno, Joan Anna i Laura Morant.

Unanimitat en les votacions del Consell Nacional que també han servit per a portar endavant la proposta de resolució presentada per Francesc Fernández d’incentius per a l’economia circular i contra el turisme de residus. Proposta que advoca pel desenvolupament de mesures normatives per evitar el turisme de residus al País Valencià, incorporar mesures de des incentivació per a la pràctica abusiva de la valorització energètica a través de cannons i atendre les necessitats en matèria de qualitat de l’aire i de reducció de la contaminació en aquelles zones afectades per la ubicació d’aquestes instal·lacions amb allò que es recapte a través d’eixe cannon. Suport del Consell Nacional del BLOC també a l’equip de Natxo Bellido i tot el grup de Compromís per Alacant en la seua gestió i la coherència amb que estan portant el tema de la governabilitat al consistori alacantí.

Militància del BLOC que també ha debatut aspectes financers i organitzatius del partit, emplaçada el 2 de desembre a Almassora, a la cita amb el municipalisme de l’Assemblea d’alcaldies i regidories nacionalistes del País Valencià.