El BLOC unit reclama inversions necessàries al territori amb el lema central de l’aplec i la xerrada “El País Valencià connectat amb Europa”.

Com cada darrer diumenge d’octubre, acomplint enguany la 40a edició, el BLOC Nacionalista Valencià ha viscut amb èxit la festa multitudinària del valencianisme a El Puig de Santa Maria, malgrat l’enterbolament de les amenaces feixistes.

Als peus del Monestir, el principal partit de la Coalició Compromís ha reunit en aquesta cita històrica del nacionalisme més d’un miler de persones d’arreu del País Valencià. A l’esplanada el matí ha destacat per l’ambient fester i de convivència gràcies a les activitats infantils i la fira d’entitats reunides per a l’ocasió mentre la marxa a peu, amb l’eixia puntual a les 8 del matí des de la Plaça dels Furs de València estava de camí. Sobre les 13 hores arribava la comitiva que havia eixit de les Torres de Serrans, rebuda per la militància, càrrecs del partit i els membres de la direcció del BLOC amb la Coordinadora Nacional, Àgueda Micó al capdavant. Celebració que enguany més que mai Micó destacava com necessària i importantíssima pel context actual: “Estem vivint un moment històric de regressió de drets i perill de la democràcia. S’està utilitzant la bandera per a tapar la corrupció, volen tornar a l’statu quo d’abans del 15 M pro el canvi social ha de ser imparable. Ací el paper del valencianisme polític és garantir el canvi de sistema al nostre país.”

En aquesta edició nacionalista de l’Aplec del Puig la benvinguda ha estat a càrrec de la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, natural de la comarca amfitriona, qui remarcà la força del partit arreu del país i la necessitat de coordinar accions conjuntes en defensa del territori, el benestar de les valencianes i els valencians i les llibertats. En la mateixa línia d’encetar l’acte amb paraules d’acolliment a la gent el representant de Joves PV, Víctor Medina, va defensar les llibertats i la potència de la joventut per a plantar cara al feixisme.

Els consellers del BLOC Vicent Marzà i Rafa Climent van ser els encarregats enguany de lliurar els guardons BLOC d’Honor 2017Vicent Marzà, “Ho donarem tot sense esperar res a canvi. Posarem la cara en defensa dels i les mestres. La nostra cultura és la de la pau; de la pòlvora fem festa, del foc regeneració”. Paraules del titular d’Educació i Cultura defensant els sectors pels que treballa la conselleria que encapçala qui lliurava el guardó a la Colla de Dimonis de Massalfassar.

Per la seua part, el conseller d’Economia atorgava el reconeixement al militant històric de La Costera Antoni Beltran. Rafa Climent en les seues paraules va voler destacar la importancia de creure en el projecte i en la terra i seguir endavant,  “treballem per un model productiu i econòmic més inclusiu. Treballem per cohesionar la societat. Per a que cada vegada tinguem més gent que puga arribar a final de mes”.

En la mateixa línia el portaveu de Compromís al congrés dels Diputats i líder visible del BLOC Joan Baldoví, reclamava intel·ligència per damunt de la passió a l’hora de defensar els interessos de tota la ciutadania, “Cada cop que parlem dels nostres problemes (corredor mediterrani, tracte just, gratuïtat AP7…) posem en evidència a estos inútils que ens etiqueten i mai no han treballat per les valencianes i valencians. Este més d’octubre tan significant per als i les valencianes hem après tres coses: La força descomunal d’un estat; que tenim el país que tenim, no el que volem; i que hem constatat el 9 d’octubre i hui mateix, que el feixisme ens busca. Hem constatat la determinació de la dreta i bona part de la premsa d’etiquetar-nos per assenyalar-nos, i destruir-nos”.

Per la seua part, el president del BLOC Enric Morera destacava la necessitat de fer i viure valencianisme, “la marxa al Puig és la que fem el valencianisme cada dia. Visitar els nostres orígens. Propiciem un canvi històric en el país. El PP ens posa a la diana perquè som un referent de com fer polítiques per a les persones. No ens faran fora de la partida. El PP és un greu problema per a la democràcia. Per a les llibertats. Per a la separació dels poders. Són els responsables de l’empobriment del poble valencià.  Són un gran perill. Una autèntica estafa democràtica. Per quina raó no venen a la manifestació de novembre per un tracte just? Amb sindicats, empresaris, partits… No creuen en el nostre poble”.

Abans dels parlaments de tancament de la coordinadora del BLOC, Micó va voler compartir escenari amb el representant de l’ALE vingut al Puig, David Grosclaude, Conseller Regional d’Aquitània, junt amb els companys de la resta de partits representants en l’Aliança Lliure Europea: Jordi Sebastià (BLOC), Sara Fernández (BNG) Mikel Oraà (EA) i Iñaki Irazabaleitia (Aralar). Qui destacaren el paper de l’Europa dels pobles en la construcció política del present i del futur.

A més a més, prèviament a l’acte polític mentre la marxa estava de camí al Puig David Grousclaude i Jordi Sebastià junt amb Maria Dolores Parra, Directora General d’Internacionalització de la Conselleria d’Economia Sostenible Sectors Productius, Comerç i Treball protagonitzaren la xerrda “The Valencian Country Connected to Europe” centrada en la necessitat de les inversions i la projecció del País Valencià cap a Europa per a seguir en la línea del desenvolupament econòmic sempre posant les persones i el territorio en el centre de la planificació i de les polítiques econòmiques.

La coportaveu de Compromís i lideressa del BLOC tancà l’acte polític a l’escenari reclamant la necessitat que tenim les valencianes i els valencianes de comptar i creure en el projecte polític que representa, perquè “El BLOC i Compromís som garants de democràcia o liderarem una resposta valenciana al canvi de model territorial. Estem redreçant el país i hem vingut per a quedar-se. Encara que a molts els agradaria reviscolar la Batalla de València de fa dècades, ara mateix, l’única Batalla de València que estem lliurant és la del Corredor Mediterrani, la del #TracteJust i la de la dignitat dels valencians i valencianes”, per això Àgueda Micó recordava la important cita prevista per a novembre per reclamar finançament just per al País Valencià, “El #18N València ha de ser un clam”.

Celebració que es completava amb el tradicional dinar de germanor entre els assistents i finalitzava amb la festa musical amb l’actuació del grup local “Fulla kakuca” de la sessió musical amb Violència Tropical (Macondo + Violeta).

Més imatges, fes CLIC ACÍ.