El BLOC aprova per unanimitat la Carta d’Alcaldies Nacionalistes del País Valencià centrada en el municipalisme i la radicalitat democràtica al servei de la ciutadania.

En el marc de l’espai Àgora d’Alcoi més de dos cents representants d’Alcaldies i Regidories del país s’han reunit per a la constitució de la renovada Assemblea d’Alcaldies i Regidories del País Valencià, presidida per David González. Mesa de l’assemblea que segons la votació la conformen junt amb l’alcalde d’Oliva, la secretària Tatiana Prades (regidora de Godella), i els vocals Benjamí Soler (Alcalde El Campello), Cristina Alemany (Alcaldessa de Bétera) i Susanna Nicolau (Alcaldessa d’Almassora).

Des del Secretariat General del BLOC, s’ha destacat l`àmplia representativitat del vot nacionalista arreu del país. Segons la Secretària Nacional, Àgueda Micó, “estem governant a les principals ciutats valencianes del nostre territori i tenim representants en totes les institucions sent la força majoritària dels governs que treballen per les persones i això ens permet treballar pel País i per les valencianes i els valencians gràcies a la nostra capacitat de gestió i de consens”. Per la seua part el Portaveu Nacional, Rafa Carbonell, ha posat en valor “la proximitat i fidelitat del vot dels valencianistes” reivindicat el BLOC dins la coalició com “l’espai polític necessari per seguir fent avançar la societat des del marc del valencianisme, amb identitat pròpia i des de la pluralitat que representa Compromís amb la força del municipalisme com a motor del nostre projecte polític”.

En el marc de debat, l’Assemblea ha aprovat per unanimitat les propostes de resolució presentades. Manifestant la “voluntat i aposta única per Compromís per a concórrer a les eleccions municipals i valencianes del 2019” presentada pel regidor de Cocentaina Jordi Pla Valor. La presentada per la Vicepresidenta de la Diputació de València M. Josep Amigó i el Diputat Gerard Fullana “en suport a les Diputacions amb mètodes de distribució de recursos amb criteris objectius i la col·laboració institucional”,  per la “defensa de la gestió pública de l’aigua” segons la proposta presentada pel regidor Víctor Medina de l’Ajuntament de Torrent; la de “suport al grup municipal de Catarroja encapçalat per Jesús Monzó” presentada per l’alcalde de Sedaví Ferran Baixauli; i per un “finançament just lligat al finançament municipal” presentada pel portaveu amfitrió Màrius Ivorra; finalment una proposta de “rebuig contra la violència masclista” que tornava a plasmar el quòrum de l’assemblea pel darrer assassinat ocorregut a Xàtiva.

Galeria de fotos