El BLOC Nacionalista Valencià ha celebrat el primer Consell Nacional del partit, ‪#‎CNBloc, després del VIIé Congrés i dels successius congressos comarcals esdevinguts en les darreres setmanes. Prop de 200 consellers nacionals han assistit i, en primer lloc, han triat els membres de la mesa d’aquest òrgan, el més important entre congressos. Raquel Tamarit ha estat elegida la presidenta.

Tot seguit, des del Secretariat Nacional, Àgueda Micó i Rafa Carbonell, han presentat l’informe de gestió. La millora de la comunicació interna i externa i treballar perquè Compromís s’assemble cada vegada més al Bloc pel que fa a participació interna han estat alguns dels grans objectius de l’executiva que han destacat.
En el Consell també s’ha aprovat un document sobre posicionament del Bloc en els pactes per constituir el govern espanyol i on queden molt clares les demandes valencianes.
Al CN hi han intervingut, entre altres, els diputats sorgints de les passades eleccions generals, Joan Baldoví i Marta Sorlí, i el senador Jordi Navarrete.
Tot seguit hem aprovat per unanimitat que l’alcalde d’Agullent, Jesús Pla, siga el secretari tècnic del Comité de Garanties del Bloc.

El congrés ha acabat amb una intervenció del conseller d’Economia, Rafa Climent, explicant per què ha pres la dura decisió de cessar a Mònica Cucarella a la vegada que ha reconegut la seua bona tasca de govern durant l’any que ha estat de directora general d’Internacionalització.
El Consell Nacional li ha dedicat al conseller Climent, després de la seua intervenció, un llarg aplaudiment tot mostrant-li el seu unànime suport.