El Bloc Nacionalista Valencià arranca l’any al Consell Nacional, màxim òrgan de decisió del partit entre congressos, a Sagunt apostant per més democràcia interna a Compromís. Assemblea de la formació política valenciana que ha fixat el treball a curt i mig termini per garantir el funcionament participatiu i igualitari de la coalició. Full de ruta del BLOC que aposta per l’enfortiment de les estructures de Compromís com a garants de la representativitat de la coalició tant en l’àmbit orgànic com el polític i la renovació de les estructures que permeten l’empoderament de la  militància.

Des del Secretariat General del BLOC s’ha refermat el missatge clar de partit amb entitat pròpia que aposta per Compromís com la millor eina al servei de la societat valenciana. El Portaveu Nacional, Rafa Carbonell, ha destacat  2017 com “un any clau per al BLOC en el treball de fer la candidatura potent de Compromís per al 2019 amb el projecte polític propi”. Per la seua part la Coordinadora Nacional, Agueda Micó, en la mateixa línia d’aposta perquè tots els membres de Compromís tinguen els mateixos drets, també ha destacat la necessitat del BLOC fort i ferm per a “fer de Compromís, en el context actual, el partit capaç de generar el marc de defensa dels interessos valencians i posicionar-nos de forma clara com a l’opció capaç d’impulsar un valencianisme de majories del qual hem d’intentar fer partícip al conjunt de la societat valenciana”.

Al CN del #BLOC també s’ha destacat la tasca dels Consellers (presents en la sala) Rafa Climent, en el marc de la capital del Camp de Morvedre amb les polítiques per la reindustrialització i rellançar Parc Sagunt, i aposta per la professionalització dels joves amb AVALEM per fomentar l’ocupació de continuïtat i estabilitat per al País Valencià; i Vicent Marzà, per la dignificació dels sectors educatius i culturals a més del treball pels drets lingüístics de la societat valenciana; la defensa dels interessos valencians que representa el portaveu al Congrés dels Diputats Joan Baldoví a Madrid, o de la Secretària Autonòmica d’Hisenda, Clara Ferrando, amb el posicionament contundent de Compromís en el govern en defensa del finançament valencià just, entre d’altres càrrecs del BLOC.

El representant del Bloc al Parlament Europeu, Jordi Sebastià o el President de les Corts Valencianes i president del partit, Enric Morera, també han ratificat la importància en la voluntat unànime del BLOC d’apostar per la millora de Compromís al servei de la societat valenciana de progrés per al 2019.

Al mateix encontre, han estat elegits els 5 membres del Bloc que formaran la Comissió per a la redacció del Codi Ètic: Jordi Pla, Laura Morant, Joan Colomer, Dolors Gimeno i Joan Anna.

A més a més, l’òrgan nacionalista ha aprovat per majoria de la sala la proposta del Bloc Safor-Valldigna per a seguir millorant el debat intern i empoderar les bases del partit. Posteriorment, s’han aprovat per unanimitat altres resolucions a favor de la jornada continua o la defensa dels cítrics valencians.

Homenatge a Federic Aznar i Escrig, històric del nacionalisme valencià.

En el marc del Consell Nacional celebrat a la ciutat més important amb alcaldia valencianista, el BLOC ha iniciat l’assemblea amb l’homenatge a títol pòstum al militant històric Federic Aznar i Escrig. L’alcalde de Sagunt i president de la FVMP Quico Fernández, recordava sentidament el paper de lluitador al partit, destacat i reconegut a la comarca i arreu del país, per “la seua trajectòria i implicació per la societat valenciana al partit des de l’època de la UPV i a diferents associacions i entitats cíviques sempre amb els seus reportatges gràfics darrere de tots els esdeveniments”.