El Consell Nacional del Bloc Nacionalista Valencià, màxim òrgan de decisió del partit entre congressos, enceta juliol defensant el treball a tots els nivells institucionals i dels governs amb Compromís per la reversió de la liberalització horària. Rafa Climent ha presentat la proposta de resolució que ha comptat amb el màxim suport del CN acordant “encomanar els nostres diputat i diputada al Congrés Joan Baldoví i Marta Sorlí continuar treballant en la línia de reversió de la liberalització horària imposada pel PP a les ciutats valencianes, tot fent seguiment del compliment de la PNL”. El titular de la conselleria d’economia, també obtenia de l’auditori el compromís de “coordinar tot el treball amb el nostre grup parlamentari a les Corts Valencianes, els grups al Congrés i Senat, membres de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, així com els ajuntaments afectats per l’esmentada legislació”. Refermant el discurs del conseller i mostrant la unió d’esforços que cal per garantir els drets dels treballadors i del xicotet i mitjà comerç, Marta Sorlí s’ha mostrat agraïda amb la resolució recordant, “que el PP utilitza la llibertat per a amagar les privatitzacions, i cal unir-se tots en Compromís per defensar les persones i donar suport al comerç de proximitat front a les grans superfícies”. Treball conjunt necessari també ha remarcat per Carlos Galiana, en relació a la seua activitat comercial en la ciutat de València, recordant que, “tenim la PNL, la moció en l’Ajuntament de València, la societat sensibilitzada i un partit darrere al costat dels i les treballadores i dels xicotet comerç”.

Micó s’adreça al Consell Nacional.

Consell Nacional que representa el fòrum del partit per al debat orgànic i del funcionament del Bloc Nacionalista Valencià, i per les valoracions polítiques dels membres de l’Executiva Permanent encapçalada des del Secretariat General. L’anàlisi política del context actual d’Àgueda Micó sobre el valencianisme destacava la necessitat el posicionament central del Bloc i Compromís per donar estabilitat a l’arena política valenciana que ha de ser pal de paller de la resta de l’Estat i que ha de garantir l’èxit del canvi polític al País Valencià”. I a més Micó remarcava en el seu informe la necessitat de cohesionar el partit i tot Compromís. “impulsant els nostres lideratges mediàticament i institucional, Baldoví, Climent, Marzà, Amigó, Ferri, Sebastià, Morera, Fullana, etc. i tindre una veu sòlida dins de l’organització”, per seguir estant units i forts i ser “la veu del valencianisme dins la coalició, una veu forta del Bloc en Compromís”. En la mateixa línia d’apel·lar a la unió de la militància i seguir centrats en el treball del BLOC en Compromís, Vicent Marzà demanava seny i “poder seguir endavant en la feina que s’està fent amb el plurilingüisme avalat per més del 54% de les escoles de del país en el seu nivell avançat”; Quico Fernàndez destacava “la defensa des de sempre dels serveis públics com estendard del BLOC” i Joan Baldoví remarcava que “estem en el moment de les oportunitats que viu ara Compromís i la gent del BLOC en el treball que s’està fent en les diferents institucions i cal seguir endavant sent la veu que defensa els interessos de les valencianes i els valencians”.

Així mateix, el president del BLOC, Enric Morera davant la necessitat de recuperar l’espai audiovisual en la nostra llengua, defensava un proposta de resolució sobre la posada en marxa de la ràdio i televisió pública valenciana aprovada pel Consell Nacional manifestant el suport del BLOC “a que es realitzen, des de les diferents institucions valencianes, totes les actuacions tècniques necessàries que permeten a la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació iniciar les emissions el més prompte possible i amb la qualitat que mereix i reclama la societat valenciana i el sector audiovisual”.

El Consell Nacional també ha ratificat el nou secretari de finances Xavier Martí, com membre de la Comissió Executiva Nacional de Compromís.