L’Executiva Nacional del BLOC, reunida en 21 de setembre de 2015, ha valorat de manera molt positiva l’exercici de democràcia interna avançada que ha suposat el referèndum sobre aliances electorals de cara a les eleccions a les Corts Generals i ha jutjat que es tracta d’una ferramenta molt útil per empoderar la militància i que tindrà voluntat de continuitat.

Així mateix, l’EN del BLOC ha valorat el resultat del referèndum com una aposta contundent per continuar enfortint Compromís com el millor instrument polític del poble valencià i que és l’aposta clara del BLOC de cara a liderar l’espai de progrés valencià i constituir un horitzó de vida digna per al nostre poble, tal com s’està treballant des de les Conselleries amb membres de Compromís en el Govern valencià.

Finalment, l’Executiva del BLOC també ha apostat per Compromís com el millor instrument per representar els interessos dels valencians i valencianes en les Corts generals en una legislatura que serà clau per aconseguir un sistema de finançament just que garantisca el nostre benestar.

Ací teniu els resultats definitius del referèndum obert a la militància sobre les possibles aliances electorals de cara a les eleccions Generals.

resultats_referendum

Agraïm de tot cor la participació de la militància.

Vos recordem quina era la pregunta i quines les opcions:

PREGUNTA
Davant de la pròxima convocatòria d’eleccions a Corts Generals, considere que:

OPCIÓ A. Ens hem de presentar com a Compromís.

OPCIÓ B. S’ha de treballar per bastir una coalició amb Podemos i/o altres forces polítiques d’àmbit estatal o plataformes anàlogues, sempre que es complisquen les condicions següents:

1) Que es constituïsca un grup parlamentari valencià propi al Congrés dels Diputats, i que la Sindicatura d’aquest grup recaiga en un dels diputats o diputades de Compromís.

2) Que la marca i la imatge de Compromís siga preeminent en tots els elements que configuren la candidatura conjunta (denominació, imatge, papereta, campanya electoral).

3) Que l’acord incorpore un programa comú amb una agenda política valenciana a defensar al Congrés i a contemplar en possibles votacions d’investidura.

4) Que les candidates i els candidats de Compromís lideren les candidatures presentades en les tres circumscripcions valencianes.