Estimat companys i companyes,

Una vegada superat el procés de primàries, he de dir que el BLOC i, per tant, el valencianisme polític ha esdevingut una peça fonamental, si no més bé clau, en el projecte de Compromís. Som una gran cooperativa, estem innovant en la forma de fer política, però és evident que un dels elements fonamentals és el valencianisme. A nosaltres ningú de fora ens dirà el que hem de fer.

La participació ha estat molt nombrosa i s’ha concretat en una votació de 28.892 persones, vora el 73% dels inscrits per votar en les primàries. Els resultats aconseguits han fet possible que estiguen presents en la llista de les Corts Valencianes companyes i companys del BLOC com Rafa Climent, Vicent Marzà, Mònica Àlvaro, Fran Ferri, Maria Josep Ortega i, si els resultats electorals ens acompanyen i treballem per assolir-lo, també tindrem al parlament a persones com Jordi Juan, , Tomàs Mestre, Imma Orozco, Teresa Garcia o Víctor Garcia, entre d’altres.

Ha estat un procés no exempt de dificultats el fer unes primàries obertes a la ciutadania i al si d’una coalició, però que ha fet unes passes irreversibles cap a la unitat. És clar que fer una campanya electoral interna, competint amb altres companys i companyes sempre genera certa tensió. Ara bé, no dubte que ara treballarem totes i tots amb els nostres companys de coalició per fer una bona campanya i assolir els objectius que tenim marcats des de fa dècades.

És un moment importantíssim per al País Valencià, per assolir un canvi polític que retorne a les institucions i al nostre autogovern la democràcia, la participació, la transparència i la dignitat que ens mereixem les valencianes i els valencians. Ara és l’hora i per això, les dones i els homes del BLOC, la gent sempre fidel i al servei del País, hem de continuar la bona tasca feta i hem de seguir treballant des de la humilitat i la unitat. Vos encoratge a fer eixe esforç que comença ja i que finalitzarà a les eleccions de maig.

Ànim i endavant!

Enric Morera
Secretari General del BLOC