Resolució de l’Executiva Nacional del BLOC sobre el Procés de Primàries a Compromís

L’Executiva Nacional del BLOC ratifica la seua voluntat d’enfortir el projecte de Compromís per garantir el canvi polític que la societat valenciana espera per a 2015. Que per damunt de qualsevol altra consideració, les decisions s’han de prendre de manera horitzontal, de baix cap a dalt, escoltant les bases i obrint-se a la participació. Són els nostres senyals d’identitat. Una cultura on tots compten: els càrrecs orgànics, públics, els militants de base o els simpatitzants. Som l’expressió unitària del valencianisme de construcció.

El 31 de març de 2012, després d’un procés participatiu, els partits que integren el projecte Compromís, adoptarem un acord de coalició estable amb l’objectiu de canviar la situació política i social valenciana. Sumàvem per a multiplicar, augmentar la nostra capacitat per influir. Així, es varen aprovar unes normes de funcionament intern, en les quals es donava participació i drets a persones sense adscripció política com a gran novetat i ens dotàvem d’organitzacions locals i comarcals triades de manera transversal. El resultat d’aquell procés són més de 220 col·lectius locals que tenen vida pròpia, amb igualtat de drets i deures per a afiliats dels partits i persones inscrites. Els partits polítics quedaven obligats a respectar, complir i contribuir a l’execució dels acords vàlidament adoptats pels òrgans competents de la nova COALICIÓ COMPROMÍS, sense menyscapte del dret a fer públic el posicionament propi. Un dret que també tenen les persones a títol individual.

Entre les bases acordades, es troba la confecció dels reglament de tria de candidats de forma transversal, votada per representants dels col·lectius locals i comarcals al si del Consell General. I amb la voluntat de generar el màxim consens, es va determinar que l’acord sobre l’esmentat reglament i altres qüestions de transcendència, com ara els pactes post-electorals, necessitaria de 2/3 dels vots favorables. Era també una nova manera de fer política: el consens majoritari. Actualment en eixe òrgan el BLOC no té una majoria suficient per aprovar unilateralment cap acord I més encara, ni l’Executiva Nacional del BLOC ni el seu Consell Nacional han donat consignes partidistes a cap persona durant el procés. Hem deixat que els nostres militants, a través de les seues assemblees locals i comarcals, s’expressen. Perquè ara actuem com a Compromís, com a cooperativa política plural.

Dissabte passat, després de mesos per redactar un reglament integrador, que ja comptava amb el vot unànime de l’Executiva Nacional de Compromís, el text presentant va assolir el 64% dels vots, quedant únicament a tres vots del percentatge necessari, un 66,6%. El missatge que entenem que hem rebut és que cal buscar més consens, que cal integrar més persones que s’identifiquen amb el mateix. No entenem el resultat d’esta votació com un fracàs, tot al contrari. És l’encàrrec de sumar, de millorar i d’enfortir un projecte que ens estimem. Així ho accepta l’executiva del BLOC i també la majoria de les seues bases.

Per tant, el BLOC, continuarà treballant per aconseguir dins del de Compromís la perfecció d’un reglament que serà el millor que qualsevol formació haurà presentat mai per la tria de candidats i candidates al territori valencià. Que incorpora que qualsevol ciutadà puga ser elector i elegible, una paritat de les llistes millorada i que totes les sensibilitats d’un projecte plural estiguen presents a les llistes. Un reglament que no agradarà a tots però que serà de la majoria, d’una majoria reforçada.
Continuarem treballant per Compromís, per enfortir el consens, per trobar les coses que ens uneixen, que ens fan útils a la societat valenciana, útils per a la millora de qualitat de vida de les persones.

I per això ens comprometem a la recerca d’un acord integrador, referendat per totes les persones que conformen Compromís, mai per uns dirigents.

Entre totes i tots ho farem tot!

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *