Compromís es personarà als tribunals contra la decisió unilateral del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana que dirigix José Luis Ábalos, d’ampliar el Port de València sense un nou informe ambiental específic.
La formació valencianista vol evitar així “la desaparició de les platges de la ciutat de València, l’increment de trànsit pesat de camions, l’augment de la contaminació i la deterioració del Parc Natural de l’Albufera i de la seua biodiversitat”. Per tot això, Compromís considera “extremadament necessària” una nova Declaració d’Impacte Ambiental, ja que l’actual és de 2007, i les dades i l’avaluació tenen ja quinze anys d’antiguitat. 

El portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, li ha recordat a Ábalos que realitzar una macroampliació del port de València sense un estudi ambiental previ i específic va en contra de la Declaració d’Emergència Climàtica realitzada tant pel mateix Govern Central en 2020 com per la Generalitat Valenciana i que atenta directament contra la lluita contra el canvi climàtic. 

Per a Compromís resulta incomprensible que només un dia després de l’aprovació en el Congrés de la Llei de Canvi Climàtic, Ports de l’Estat haja donat llum verda a l’ampliació nord del Port de València sense estudi ambiental: “Cal paralitzar la macroampliació del port, no podem aguantar més nyaps com les del Castor, infraestructures que es fan ràpid i malament i que acaben en els tribunals. Qualsevol actuació d’aquest tipus ha d’estar dins de la legalitat i per això farem tot el que siga a les nostres mans, fins a l’últim moment”, ha explicat Baldoví.